Körömdíszítés

A körömdíszítés az ókori időkre nyúlik vissza. Ezekben az időkben csak a kiváltságosoknak adatott meg a lehetőség, hogy körmeik ápoltak, hosszúak, festettek és díszítettek legyenek. A körmök színezését a föld rétegeiből nyert ásványi anyagokkal, valamint a növényekből nyert színező anyagokkal végezték. A díszítésekre is ezeket a színezőket használták. Természetesen az aranyból készített körömékszerek voltak a legdivatosabbak. A történelem különböző szakaszaiban a körömdíszítés szokásai mindig változtak. Nem mindig csak a nők festették és díszítették a körmeiket, hanem a férfiak is. Voltak olyan történelmi korszakok, melyekben a körömápolás és vele együtt a körömdíszítés is valamelyest háttérbe szorult.

A XX. században ismét népszerű lett a körömápolás, a manikűr a világot meghódította. Az autógyártás során véletlen fedezték fel a festékek olyan tulajdonságát, mely alkalmas volt a körmök festésére. Így a természetes színező anyagokat felváltotta a szintetikus úton előállított körömlakkok. Ma már szinte követelmény, hogy a kéz és lábápolók, műkörömépítők, valamilyen körömdíszítő technikát elsajátítsanak, illetve saját kreatív ötletet valósítsanak meg a körmök díszítésénél. A szép, esztétikus körömdíszítés nem csak éke a kéz és láb körmének, de tükrözi a készítője alkotói tehetségét is. Ezeket a körömre készített műveket nyugodtan tekinthetjük egy miniatűr művészeti alkotásnak is. Az alkotáshoz viszont eszközre, anyagra és természetesen ötletekre van szükség. Üzleteinkben és webáruházunkban számos körömdíszítő csillámporok, kagylók, matricák, strasszkövek, színes porcelánok, színes zselék széles választékát kínáljuk.

Swarovski strasszkövek

A strasszkő önmagában is dísze a körömnek. Ha alkalomra készíted a körmöt, a festéseket kővel még alkalmibbá tudod varázsolni. A kövek a természetes körmön, műkörmön és a láb körmein is varázslatosak. A csillogás minden nő álma! A körömékszerek királynőjének is nevezhetjük a strasszköveket. A pici kövek csiszolása csodálatos hatást kölcsönöz a kéznek és a lábnak. A strasszkövek színválasztéka gazdag, így az alkalomnak megfelelő kompozíciót lehet elérni a viselt ruhákkal, ékszerekkel, vagy egyéb kiegészítőkkel. A strasszkövek többféle méretben kaphatók és önálló díszítő anyagként is káprázatosak, de természetesen nagyon jól kombinálhatóak a többi díszítő anyaggal: színes zselé, színes porcelán, matricák, hálók. A kézi festésnél, a tűfestésnél a strasszkő a motívumokat kiemeli, szebbé teszi.

Körömmatricák

Régi közkedvelt díszítő a körömmatrica. Könnyen felhelyezhető és dekoratív hatást kölcsönöz a körömnek. A 3D-s matricáink nem fóliára készültek, így szépen rásimulnak a rövid, ívelt körmökre is. A 3D-s matricák olyan leheletvékony motívumok, mintha kézzel készítették volna porcelánból. Jól kombinálhatóak strasszkövekkel, hálókkal, csillámokkal, pontozókkal. A motívumok széles skáláját kínáljuk, így alkalomra, ünnepre, hétköznapokra mindenki találhat kedvére valót. A 3D matricák lábkörmök díszítésére is alkalmasak, illetve a körömlakkokra feltéve a természetes körmöt díszítik. Műkörömnél beleépíthetők az anyagba, vagy akár a műköröm anyag tetejére is tehetők. Minden esetben ajánlott a felületét védeni egy TOP COAT színtelen fényes fedőlakkal.

Díszítés színes zselével és színes porcelánnal

A műkörömépítő anyagok nem csak építésre használhatók, hanem díszíteni is lehet velük. A színes zselével, vagy színes porcelánnal díszített műköröm nagyon közkedvelt a vendégek körében. Közel 70 féle színes zselét kínálunk a díszítésekhez, továbbá közel 50 féle színű színes porcelánnal várjuk a körömdíszítőket szakáruházunkban.

Műkörömbe építhető díszek

Ha a kreatív fantáziád működésbe lép, saját magad is keverhetsz, azaz készíthetsz színes zselét, vagy porcelánt. Üzletünkben és webshopunkban közel 200 féle beépíthető dísz kapható, melyekkel építésnél és díszítésnél zselével, vagy porcelánnal kombinálva egyedi hatást kölcsönözhetsz a körömnek. Kis gondolkodás és máris a szivárvány minden színét kikeverheted, amitől a munkád igazán egyedi lesz vendégeid nagy örömére. Ezt a keverési technikát és a színes anyaggal való dolgozást körömdíszítő tanfolyamainkon megtanítjuk. Az alap műkörömépítő anyagokba strasszköveket, matricákat, gyöngyöket, kagyló őrleményt is építhetsz.

Pontozók

Profi pontozóink extra vékony ecsettel rendelkeznek, ez biztosítja, hogy szép, lágy íveket, vonalakat lehessen velük húzni. A pontozók a körömdíszítés alapkellékei közé tartoznak. Aki körmeit díszíti biztos, hogy 4-5 féle színű pontozót rejteget a fiókjában. Minden esetben érdemes megnézni a pontozó ecsetét. Az ecset pár szál kb. 1 cm hosszú szőrből áll, ezért lehet vele vékony vonalakat festeni. Ez csak a profi pontozóknál van! Kétféle funkciót lehet a pontozóval végezni. Az egyik az előbb említett vékony vonalakból álló festés, a másik a nonfiguratív formák kialakításához szükséges anyagmennyiség felvitele. Ebben az esetben a körömre helyezett díszítő lakkból egy díszítő tű segítségével készítünk nem meghatározható formákat.

Tuti tipp: a nonfiguratív formák mindig életre kelnek egy kis csillogástól! Ezért ajánlott az arany, az ezüst, vagy bármelyik glitter szín minimális használata. Jól variálhatók a színes zselékkel, a színes porcelánokkal, valamint a strasszkövekkel és egyéb díszítő anyagokkal.