Szalonbútor – Szalonberendezés

Szépségszalonok berendezése nem egyszerű feladat, fontos kialakítani egy olyan környezetet, ami a vendégek számára megnyugtató. Hiszen gondolj csak bele, egy szépségszalonba nemcsak egy szépségápolási szolgáltatást kap a vendég. Kialakítasz a vendégeddel egy személyesebb kapcsolatot is, és ehhez a vendégednek szüksége van egy nyugodt környezetre. Neked viszont a környezet kialakítása mellett fontos szempont, hogy egy korszerűen felszerelt, berendezett munkakörnyezetet tudj teremteni, mert te a szépségszalonodban eltöltesz majd akár napi 8-10 órát is.

Mire is érdemes odafigyelned a szépségszalonod berendezésénél?

Első körben a szolgáltatásaid alapján megtervezed, milyen munka „állomásokra” lesz szükséged. Külön a pedikűrhöz, külön a manikűrhöz, a műkörömépítéshez, és így tovább.

Ezután meg tudod határozni,hogy egy adott munka „állomást” hogyan is szeretnél berendezni. Saját magadnak kell majd egy munkaszék, ami lehet háttámlás, háttámla nélküli, gurulós, nem gurulós, kerek, szögletes, alacsony, magas, és még sok-sok egyéb más szempont. Továbbá a vendéged részére is be kell szerezned egy vendégszéket, pedikűr esetén egy pedikűr széket. Pedikűr szék lehet motoros, akár több motoros is, attól függően,hogy mennyi funkciót szeretnél motorosan állítani (pedikűr szék magassága, háttámla pozíció, szék dőlésszöge), vagy használhatsz motor nélküli manuálisan állítható pedikűr széket is.

Legfontosabb szempontot tartsd szem előtt, te fogsz akár napi 8-10 órát is dolgozni, így mind a munkaszéked, mind pedig a pedikűr szék állíthatósága nagyon fontos, hogy a neked megfelelő munka pozíciót be tud állítani.

Miután a munkaszék, és a pedikűr szék kérdést átgondoltad, ezután jön az,hogy az eszközeidet, anyagaidat,amit használni fogsz,azt hol fogod tárolni úgy, hogy minden elérhető távolságban legyen,amíg dolgozol.

Így végig olvasva ugye nem is olyan egyszerű egy szalonberendezése, hogy mire is lesz szükséged, és egyáltalán hogyan is fog téged „kiszolgálni” a megálmodott munka környezeted. Szerencsére mi ebben tudunk segíteni, hiszen a Nővér utcai bemutató termünkben, ki vannak alakítva kis „munka állomások”, ahol van pedikűr szék, munkaszék, eszköztartó kocsi, amit kis is tudsz próbálni, és ki tudod választani,hogy melyik is lenne a megfelelő a számodra.

Jó tanácsunk: Szánj időt arra, hogy felkeresed bemutatótermünket, mert élőben egész más egy-egy szalonbútor,mint ha csak úgy egy webáruházból, vagy katalógusból megrendelnéd. Ráadásul olyan szalonbútort rendelsz,ami nem olcsó, és ha meg számodra nem megfelelő,akkor meg nem fognak megfelelően téged „szolgálni” a mindennapokban.