Pedikűr eszközök

A pedikűr eszközök, pedikűr kellékek tárolása, karbantartása fontos, mert biztonságos pedikűr végzése csak éles, sérülésmentes eszközökkel lehetséges. A pedikűr szalonban kiemelt fontossággal bír a higiéniai előírások betartása, mind a vendég mind a pedikűrös egészségének megóvása érdekében. Az egyszer használatos pedikűrös eszközök nem csak higiénikusak és praktikusak, de időt, pénzt és energiát takaríthat meg használatukkal a pedikűrös. A védő felszerelések használata nem kötelező pedikűrözés közben, de aki saját egészségét is fontosnak tartja, az nem csak akkor kezdi használni a védő felszereléseket, amikor már baj van, hanem megelőző intézkedéseket tesz a maximális biztonság érdekében.

Erlinda speciális pedikűr eszközök

A speciális lábproblémák nagyon sok gondot okoznak: zavaróak lehetnek járás közben és a láb esztétikáját sem növelik. A bőrkeményedések eltávolítása nem probléma, ha van legalább egy éles pedikűrős szerszám, mellyel végezhetjük ezt a pedikűrös tevékenységet. Számos esetben nem ajánlott a hagyományos pedikűrös szerszámok használata, mert balesetveszélyes lehet, hiszen a pedikűrös eszközök élesek, hegyesek. A diabéteszes láb, az érszűkület, a keringési betegségek fokozott figyelmet, alapos körültekintést, maximális elméleti és gyakorlati tudást igényelnek a pedikűröstől. A speciális pedikűrös tevékenységek megoldásához speciális pedikűrös szerszámokra van szükség.

Az Erlinda speciális pedikűr szerszámok formája eltér a megszokott pedikűrös szerszámok formájától. Nem élesek, nem hegyesek, mégis minden speciális pedikűr tevékenység végzésére alkalmasak. A benőtt körmök, a gombás körmök, a deformált körmök kezelése, vagy a tyúkszemek kezelése teljesen biztonságosan, sérülésmentesen elvégezhetők velük. Ezek a speciális pedikűrszerszámok is rozsdamentes anyagból készülnek, fertőtleníthetők, sterilizálhatók. A pedikűrös egyik legfontosabb pedikűrös szerszáma a körömcsípő. A láb körmök különböző deformitásai, növekedési rendellenességei, betegségei igazán akkor kezelhetők a legoptimálisabban, ha a kezelendő köröm problémához van megfelelő formájú és nagyságú körömcsípője a pedikűrösnek. Üzleteinkben, webshopunkban éppen ezért különböző méretű és különböző formájú lábköröm csípő széles választékát kínáljuk.

Az Erlinda Pro Ped kerámia sarokreszelő speciális eljárással a föld oxid rétegéből készült. Nem szórt felület, ezért nagyon lassan kopik el használat során. Felülete nem lyukacsos, így a lereszelt elhalt hámsejtek nem tömítik el, használat után vízzel vagy eszközfertőtlenítővel tisztíthatóak. A kerámia sarokreszelőt ajánlott használni az otthoni lábápolás során, mert a rendszeres használatával megakadályozható a bőrkeményedések és a sarokrepedések kialakulása. A sarokreszelő rendszeres használata jó hatással van a láb vérkeringésére. Ajánlott a sarokreszelő használata a pedikűrös szakembereknek is, akik kéziszerszámokkal dolgoznak a pedikűr befejezésekor. Pedikűrözést követően a kés és szike használat után a bőr szálkás maradhat. Az Erlinda Pro Ped sarokreszelő segít a bőr szálkás részeit leradírozni, így a kezelt rész tökéletesen sima, bársonyos lesz, vendéged pedig elégedett. A sarokreszelő az eszközfertőtlenítővel könnyedén sterilizálható.
A Nail Maid kerámia körömreszelő szintén a föld oxid rétegéből magas hőfokon készített körömreszelő. Használatával megszüntethető a folyamatos köröm repedezése, így a körmök szépen megnöveszthetők. Fejleszd önmagad, tudásod és szerszámkészleted! A Pediklub előadásain és bemutatóin a speciális pedikűrös szerszámokat és a pedikűrösök körében kevésbé ismert lábköröm csípőket is bemutatjuk természetesen használat közben. Az előadásokon megmutatjuk és bebizonyítjuk, mennyire fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szerszámod legyen.

B-Braun eldobható orvosi szikék

Az eldobható szike nem speciális pedikűr szerszám, hanem az egészségügy részére készített speciális vágó eszköz. Mégis szívesen használja minden pedikűrös, a pedikűr végzése esetén a bőrkeményedések eltávolítására. A szike steril és tökéletesen éles. Bőrkeményedés eltávolítására csak kiváló minőségű szike alkalmas. Ezért döntöttünk a B-Braun szikék forgalmazása mellett. A szikék használata annyiban tér el a hagyományos pedikűr szerszámok használatától, hogy a szikét pedikűr közben tartani kell, mert nagyon éles, a hagyományos pedikűr szerszámot pedig pedikűr közben kissé rá kell nyomni.
Egy szikével egy vendég pedikűrje végezhető el, pedikűr után a használt szikét vissza kell csomagolni és veszélyes hulladék gyűjtőben kell összegyűjteni. Hét különböző méretű és formájú szikét forgalmazunk, így minden pedikűrös meg tudja találni a számára megfelelőt. Üzleteinkben megtalálható eldobható szikepenge méretek: 10, 15, 20, 21, 22, 23. Szikenyelekből két fajta méretet kínálunk, 3-as szikenyél (10, 15 mérethez) és 4-es szikenyél (20, 21, 22, 23 mérethez)