Mik is azok a Pediklub napok?

Gyere, fejleszd pedikűrös tudásod Magyarország egyedüli oltalom alatt álló Pediklub szakmai napjain! Légy a jók között a legjobb!

A pedikűr egy folyamatosan fejlődő változó szakma. Adódik ez abból, hogy a civilizáció fejlődésével megváltozott életmódunk. Keveset mozgunk pedig lábaink járásra lettek kitalálva. Stresszes életet élünk különösen a városokban, ez pedig hatással van egészségi állapotunkra. Túlzottan félünk a baktériumoktól, gombáktól ezért helytelenül és túlzottan tisztálkodunk, ami pedig tönkre teszi bőrünk sav köpenyét. Nem figyelünk testünk, bőrünk, körmeink jelzéseire csak éljük rohanó egészségtelen életünket.

Van viszont jó is a fejlődésben, egyre több ember igényli a szakszerű szolgáltatást például a lábápolásban. A pedikűrös szakembernek ezért kell a folyamatosan képezni- e magát, hogy fel tudja ismerni a lábon megjelenő új köröm és bőr elváltozásokat. Az internet mindenki számára nyitott, a vendégek is szívesen szörföznek, főleg ha kialakult bőrkeményedésük, ha fájdalmas köröm elváltozásuk, vagy bármilyen látható, érezhető, tapintható bőr vagy köröm problémájuk van. Minden pedikűrös szakember számára szerintem nagyon kellemetlen, ha a vendég tájékozottabb az új lábápolási technológiák, lábápolási lehetőségek, anyagok és pedikűrös szerszámok terén, mint ő. A Pediklub napok azért vannak, hogy te pedikűrös szakember értesülj időben az újdonságokról, a lehetőségekről.

Minden Pediklub napon valamilyen pedikűrös probléma új megoldási lehetőségeit ismerjük meg. Bemutatásra kerülnek az adott témához kapcsolódó új eszközök, lábápoló anyagok. Ezeken a napokon találkozhatsz pedikűrös kollégákkal, akikkel érdemes megosztani a megszerzett lábápolási tapasztalatokat.

Rettegsz, hogy esetleg elkapod a vendégedtől a bőr vagy a köröm gombáját a kezelés során?

Ne rettegj, gyere és ismerkedj meg a gombás körmökkel. Nem a gumikesztyű fog megvédeni, hanem a tudás!

Megkeserítik munkád a benőtt körmök?

Gyere és ismered meg azokat az eszközöket, melyekkel szinte fájdalom mentesen tudod megoldani a benőtt körmök kezelését.

Van pedikűrös géped, de nem igazán tudod használni?

Vagy gondolkozol a gépvásárláson, de nem tudod mire és hogyan kell használni?

Gyere el gépi pedikűr továbbképzésünk és mindenre megtalálod a megoldást.

Képzés ára

24 000.-ft

Oktatás ideje

9:00-16:00

Oktatási napok

péntek,szombat,vasárnap

Képzés helyszíne

Aphrodite Oktatási Centrum

1132 Budapest Visegrádi utca 60.

Benőtt köröm kezelés

Következő képzési nap: 2020. Február 21.

(gyulladt körmök kezelése, köröm betegség, köröm gyulladás, benőtt köröm, befelé forduló köröm kezelése, benőtt köröm gyógyítása, bőrkeményedés)

Két különböző köröm deformitás, melyek nagyon sok embernek okozhatnak kellemetlen fájdalmas perceket, órákat, napokat. Van, akinek nem fájdalmas, de esztétikailag zavaró, ezért szeretné eltüntetni, korrigálni az eredeti szép köröm formáját visszakapni.
A szó szoros értelmében vett benőtt körmöt kezelni kell. Valamiért kialakult. A kialakulásának okát minden esetben érdemes megtalálni az eredményes kezelés érdekében. A kialakulás okának megfelelő kezeléssel a tünet az esetek nagy többségében pedikűrös által megszüntethető. Benőtt köröm sarok, benőtt köröm, gyulladt benőtt köröm, gyulladt benőtt köröm vadhússal mind más miatt alakult ki, mindet másként kell kezelni, és mindnek más az utó kezelése is.

Meddig a pedikűrös feladata kezelni a benőtt körmöt?

Hol van az a határ, amikor a vendéget bőrsebész orvoshoz kell irányítani?

A továbbképzésen erre mind megkapod a választ. A benőtt köröm kiemelése közben vérzés nem alakulhat ki. A köröm környékén gyulladásban lévő bőr érzékeny, de maga a köröm nem, tehát fájdalom csak indokolt esetben lehet.
Befelé forduló köröm egészen más, mint a benőtt köröm. Más a kialakulásának az oka, más a köröm formája és természetesen más a kezelése is. A befelé forduló körmök maradandó köröm deformitások. Vizes pedikűr géppel és pedikűrös szaktudással formázható, a köröm növekedésével korrigálható. Ezeknél a köröm deformitásoknál a külső köröm korrekciók (spange kezelések) hatékonyak lehetnek, de nem minden esetben.

A benőtt és befelé forduló körmök kezelő továbbképzésen részletesen megtanulhatod:

 • az egészséges köröm felépítését, élettanát
 • mitől, mikor, miért alakulhat ki benőtt köröm
 • miért lesz gyakran bakteriális gyulladás egy benőtt körömnél
 • mi az a vadhús
 • a benőtt köröm kezelése mikor a pedikűrös feladata és mikor az orvosé
 • a benőtt köröm kezeléséhez használható pedikűrös eszközök szakszerű használata
 • a köröm csípők fontossága a benőtt köröm kezelésekor
 • milyen fertőtlenítő szereket kell használni benőtt köröm kezelésekor és mikor
 • a benőtt köröm kiemelése után milyen ellátást kell adni a vendégnek.
 • a befelé forduló köröm kialakulása, tünete
 • a befelé forduló köröm kezelése
 • minden, amit tudni kell a spange kezelésekről

A benőtt és befelé forduló körmök kezelő továbbképzésre, amit hozni szükséges: toll, papír, színes ceruza, lábápoló OKJ bizonyítványod.

Gépi pedikűr

Következő képzési nap: 2019. December 13.

(bőrkeményedés kezelése, tyúkszem eltávolítás, lábápolás, gyógypedikűr, köröm ápolás)

Kézi pedikűr szerszámokkal vagy speciális vizes pedikűr géppel érdemes pedikűrözni?

Ezt a kérdést sokszor hallom és mindig elcsodálkozom, tényleg ennyire félnek a pedikűrösök a változásoktól, a fejlődéstől?

Ennyire vajon miért zárkóznak el a fejlődés adta lehetőségektől?

A pedikűr gépet már az 1980-as évek óta használják az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr végzése során. A speciális pedikűr géppel minden pedikűrös tevékenység elvégezhető, ami a láb bőrével kapcsolatos, a bőrkeményedések, bőrkérgesedések, a sarok repedések kezelése, a tyúkszemek eltávolítása. A pedikűr géppel szakszerűen lehet elvégezni minden köröm ápolást is. A köröm rövidítését, formázását, a köröm felületének vékonyítását, polírozását, köröm sarok kiemelését, gombás körmök kezelését.
Természetesen nem kell eldobni a jól bevált hagyományos kézi pedikűr szerszámokat és a speciális láb podológ szerszámokat sem. A kombinált pedikűr a legoptimálisabb a pedikűrösnek és a vendégnek is. A műköröm csiszológép nem azonos a speciális vizes vagy porszívós pedikűr géppel. Nem elég csak megvásárolni a gépet, meg kell tanulni a használatát.

A gépi pedikűr továbbképzésen részletesen megtanulhatod:

 • a pedikűr gép részeit, beállításait, működését, karban tartását
 • a bőrkeményedések, tyúkszemek kezelésénél ajánlott frézeket
 • az egészséges körmök, a benőtt körmök, a megvastagodott körmök, a gombás körmök kezelésénél használható frézeket
 • a frézek karbantartását, fertőtlenítését
 • a gépi és a kombinált pedikűr lehetőségeit, menetét

A Gépi pedikűrképzésre, amit hozni szükséges: munkaruha, asztalterítő, kézi pedikűr szerszámok, fertőtlenítőszerek, lábápoló anyagok, ha van pedikűrgép, és a frézek, lábápoló OKJ bizonyítványod.

Nálunk vásárolt vizes pedikűr gép esetén ez a képzés ingyenes!

Gombás köröm kezelés

Következő képzési nap: 2020. Február 28.

(köröm gomba, gomba kezelése, gombás fertőzés, köröm gomba gyógyítása, gombás köröm kezelése)

Elszíneződött, megvastagodott, fellevegősödött köröm? A legtöbb ember rögtön arra gondol itt egy gombás fertőzés alakult ki. Pedig ez nem mindig igaz. A gomba csak akkor okoz fertőzést, ha megfelelő számára a környezet. Számtalan egyéb köröm elváltozás van, ami megtévesztésig hasonló tünetet mutat, mint a gombás fertőzés. A Gyógypedikűr II. Speciális köröm elváltozások továbbképzésen alaposan megismerhetted melyik a sérült köröm és melyik a belgyógyászati betegségek miatt deformálódott köröm.

A Gombás köröm kezelő továbbképzésen tiszta vizet öntünk abba a bizonyos pohárba és a nap végére Te is meg fogod tudni különböztetni melyik a gombás köröm, melyik a sérült köröm és melyik a belgyógyászati betegségek miatt deformálódott köröm.
Ez azért fontos, mert a félrekezelt körmök maradandó köröm deformitást okozhatnak. A gombás körmöt nem szégyellni kell, hanem kezelni. A szakszerű kezelést a pedikűrös és a vendég közösen hatékonyan meg tudja oldani.

A képzés két részből áll, melyet külön-külön is el tudsz végezni. Az első rész a Gombás köröm kezelő továbbképzés, mely 9 órától 16 óráig tart, a második rész pedig a Köröm protéziskészítés, mely 16 órától 19 óráig tart.

A gombás és fellevegősödött köröm kezelő továbbképzésen megtanulhatod:

 • a köröm anatómiai felépítését, élettanát
 • a különböző köröm gomba fajtákat
 • mit jelent az, hogy gombás köröm fertőzés
 • a gombás köröm kezelését kézi pedikűr eszközökkel
 • gombás köröm kezelését pedikűr géppel
 • a fertőtlenítés fontosságát a gombás köröm kezelése előtt, alatt és után
 • szakszerű, nem félre vezető otthoni tanácsadás fontosságát

Köröm protéziskészítés a gyakorlatban 2020. Február 28. 16:00-19:00

Amennyiben szeretnéd megtanulni a gyakorlatban is a köröm protézis készítését 16 órától 19 óráig van rá lehetőséged. Körömprotézis készítést az APHRO NAILS porcelán technikával tanítom, mely elkészítése egyszerű, gyors és hatékony, a vendégnek pedig kellemes, tartós viselet. A porcelán jól modellezhető anyag, így a deformált köröm részekhez könnyen lehet illeszteni. A porcelán már bizonyított, jól bevált a fogtechnikában és jól bevált a köröm pótlásban is. Ami még a porcelán technika mellett szól az a kedvező ár.

A továbbképzésen részletesen megtanulhatod:

 • hogyan készítsük elő a deformált körmöt a korrekcióra
 • a porcelán anyag tulajdonsága
 • köröm protézis készítése a gyakorlatban

Kérlek a jelentkezési lapra jelezd, hogy a körömprotézis készítést is szeretnéd megtanulni. A körömprotézis készítéséhez szükséges anyagokat és eszközöket a helyszínen, kedvezőáron megvásárolhatod, ha vannak, eszközeid anyagaid hozd magaddal.

Porcelán köröm korrekció készítés anyagai, eszközei: porcelánpor, levegőre kötő liquid, liquid tartó üvegcse, porcelán ecset, papír sablon, fareszelő, buffer

A körömprotézis készítés oktatásának ára: 12 000.-Ft

Kézi pedikűr másképpen

Következő képzési nap: –

A pedikűr végzése során használt hagyományos kézi pedikűr eszközök mellett szerencsére már kaphatok a speciális lábpodológ pedikűr eszközök is. Ma már szinte bűnnek számít, ha a pedikűrös manikűrös, műkörömépítő, fogászati, fogtechnikai, sebészeti eszközöket használ a pedikűr végzése során. Minden szakmának vannak speciális eszközei, amivel szakmunkát lehet végezni.

Megváltozott élet ritmusunk, életmódunk sok új pedikűrös elváltozást okoz a lábakon. Az ortopédiai elváltozások miatt nem csak bőrkeményedések alakulnak ki, hanem a körmök is deformálódnak. Érdemes olyan speciális pedikűr eszközöket megismerni és használni a pedikűrbe, amivel precízebben lehet a mai kor emberének a lábát kezelni. Nem csak a pedikűr eszközök változtak az évek alatt, hanem a lábápolás során használható anyagok is, melyeket szintén érdemes megismerni, mert részben megkönnyítik a pedikűrös munkáját, és természetesen az otthoni lábápolás is hatékonyabb lesz.

A kézi pedikűr másképpen továbbképzésen megismerheted, megtanulhatod:

 • a láb anatómiai felépítését, ortopédiai elváltozásait
 • a bőrkeményedés kezelését megkönnyítő helyi hidratálás lényegét, anyagait
 • a tyúkszem eltávolításának új alternatíváját
 • a láb körmök kezeléséhez ajánlott lábköröm csípőket
 • a láb köröm kezelésekhez használható új kézi pedikűr eszközöket
 • a lábápolás új anyagait

A kézi pedikűr másképpen továbbképzésre hozd magaddal az OKJ lábápoló bizonyítványod, a kézi pedikűr eszközeidet, terítőt a munkaasztalra, munkaruhát, lábápoló anyagaidat, fertőtlenítő szereidet.

Fontos!

Amennyiben szeretnél részt venni a pedikűrös továbbképzéseinken, vagy kérdésed merült fel, akkor kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi úrlapon. Továbbképzéseinken csak az tud részt venni, aki rendelkezik Lábápoló OKJ-s végzettséggel.  További információt az űrlapon megadott e-mail címre fogunk küldeni.

Oktatás szervező és oktató: Róth Éva

Kérdésed merült fel, vagy szeretnél jelentkezni a képzésünkre? Itt meg teheted.

Kérünk, hogy az üzenet mezőt ne hagyd üresen, mindig írd bele a kérdésedet, vagy a jelentkezési szándékodat.

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!