Gyógypedikűr I. továbbképzés

Speciális bőrelváltozások kezelése

Akinek a lábán valamilyen ortopédiai elváltozás alakult ki, ott sajnos a láb deformitása miatt bőrkeményedések, bőrkérgesedések, tyúkszemek, szemölcsök, és sarok repedések is ki alakulhatnak. Az alap lábápoló képzésen tanult elmélet és gyakorlat a deformált lábak kezeléséhez már kevés még akkor is, ha valaki jeles eredménnyel végzett. Az egészséges láb esztétikai pedikűrje is szakszerű, precíz munkát igényel a pedikűröstől. Az esztétikai pedikűr végzéséhez a korszerű lábápoló anyagok és pedikűrös eszközök ismerete elengedhetetlen. Kevés pedikűrös ismeri, és még kevesebben alkalmazzák a kémiai hámlasztást, pedig a vendégek nagyon szeretik, érdemes megtanulni.

A deformált lábak több elméleti, és még több gyakorlati tudást igényelnek a pedikűröstől. A gyógypedikűr már nem csak az esztétikáról szól. Más az elméleti tudás és annak alkalmazása. A hagyományos kézi pedikűr eszközök mellé meg kell ismerni a speciális pedikűr eszközöket és azok használatát, mert ezekkel a pedikűr eszközökkel a pedikűr sérülés mentesen biztonságosan végezhető. A speciális spray system-es technikával működő pedikűr gép használatát jó lenne, ha minden pedikűrös megismerné, megtanulná és alkalmazná az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr végzése során.

A gyógypedikűr I. továbbképzés gyakorlat orientált pedikűrös képzésem. A pedikűr gyakorlatot modellen és egymáson is gyakoroljuk, mert a pedikűr eszközök helyes fogása és használata a biztonságos, sérülés mentes pedikűr alapja. A pedikűr tevékenység végzése során, a lábon vérzés nem alakulhat ki. A vérzés egyenlő a sérüléssel! Mivel a bőr keményedések, a bőrkérgesedés, a sarok repedés a bőr hámrétegének elszarusodása miatt alakult ki, a pedikűrös csak a hámrétegen dolgozik. A hámrétegben nem találhatok még hajszálerek sem!

Képzés ideje

  • 2018. Február 16-17. péntek, szombat 9:00-17:00

Továbbképzés célja

  • a bőr felépítésének, élettanának, az elszarusodás folyamatának részletes megismerése
  • a különböző bőrelváltozások megismerése
  • a bőrkeményedések szakszerű kezelésének megismerése hagyományos és speciális kézi pedikűr szerszámokkal és a spray system pedikűr géppel
  • a tehermentesítők alkalmazása különböző bőrelváltozások esetén
  • az otthoni lábápolási tanácsok a különböző bőrelváltozások kezelésére

Képzés költsége

25 000.-Ft + ÁFA mely tartalmazza:

  • a képzést
  • a jegyzetet
  • a bemutatásra kerülő eszközök, anyagok kipróbálását a gyakorlatban
  • a képzés elvégzését igazoló oklevelet

Képzés helyszíne

Aphrodite Oktatási Centrum
1132 Budapest Visegrádi utca 60.
Oktatás szervező: Róth Éva
Telefon: 06/1-783-01-40
Mobil: 06/20-9-459-239

Kérdésed merült fel, vagy szeretnél jelentkezni a képzésünkre? Itt meg teheted.

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!