Gyógyító pedikűr továbbképzés

A világon, így hazánkban is egyre nő a cukorbetegek száma. A cukorbetegeknél számos szövődmény figyelhető meg. Ezek a szövődmények a lábat sem kímélik. A láb bőre kiszárad, a talpi verejtékmirigyek nem működnek megfelelően, a száraz bőr repedezett, sérülékeny lesz, mely hajlamos a különböző bakteriális, és gombás fertőzésekre. Az ortopédiai elváltozások miatt jellegzetes cukorbeteg láb alakul ki. A cukorbeteg láb nyomás pontjain a bőrkeményedés alatt, sok esetben ki alakul a talpi fekély. Azoknak a cukorbetegnek, akiknél a láb ízületeiben, a láb bőrében a nem megfelelő keringés miatt változások figyelhetők meg, speciális lábápolásra van szükség az orvosnál, az otthoni lábápolás során, és a pedikűr szalonban is.

Az oltalom alatt álló gyógyító pedikűrképzésen, orvos kollégákkal, gyógycipő készítővel, gyógytornásszal, gyógyszerésszel, sebkezelő szakemberrel és még sok láb problémával foglalkozó szakemberrel, olyan egyedül álló képzési programot dolgoztunk ki, amivel a pedikűr végzettséggel rendelkező pedikűrösök a láb gyógyítása terén bővíthetik tudásukat. Nagy szükség van olyan pedikűrös szakemberekre, akik elméleti és gyakorlati tudással, speciális pedikűr eszközökkel, speciális lábápoló anyagokkal rendelkeznek. A továbbképzésen érdemes a kezdő és már régóta a pedikűr szakmában dolgozónak részt venni, mert ezek a lábak egészen más kezelést igényelnek, mint amivel eddig a pedikűr szalonban a pedikűrös szakember találkozott.

Sokan kérdezik, miért kell a pedikűrösnek a lábgyógyításban is részt venni?

A válasz nagyon kézen fekvő, a pedikűrön kívül nincs másik szakma, ami csak a lábbal foglalkozik. Én személy szerint ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetek a továbbképzéseim elméleti és gyakorlati oktatására, mert sajnos sok éves tapasztalatom, hogy a szakmában dolgozó pedikűrösök nem érzik át a súlyát annak, hogy elméleti és gyakorlati tudásukban hiányosságok vannak.

A Gyógyító pedikűr képzés szerkezetében és képzési programjában forradalmilag új alternatívákat kínál a tanulni vágyó pedikűrös szakembereknek. A képzés hat önálló intenzív hétvégi oktatásból áll. A képzés befejezésekor azok a résztvevők, akik az elméleti és a gyakorlati pedikűr oktatások anyagát elsajátították, rendelkeznek az elvárásoknak megfelelő speciális pedikűrös eszközökkel, gépekkel, lábápoló anyagokkal regisztrált tagok lehetnek az országos gyógyító pedikűrösök listáján, mely az orvosok, beteg ellátok rendelkezésére áll. Így az orvosok a betegeket a hozzájuk legközelebb eső szakmailag képzett pedikűröshöz fogják irányítani.

A Pediklub gyógyító pedikűr tovább képzésen olyan egyedi szakmai elméleti és gyakorlati oktatást nyújtunk, amivel a pedikűrös képes lesz arra, hogy felismerje, mikor kell a vendégét orvoshoz küldeni, hogyan tudja a vendég lábát elő készíteni arra, hogy az orvos kezelni tudja. Azokat a láb problémákat, amik kezeléséhez nem kell orvos, szakszerűen tudja kezelni. Megtanítjuk milyen speciális pedikűr szerszámok, milyen speciális lábápoló anyagok könnyítik meg a pedikűrös munkáját. Nagyon fontos feladata a pedikűrösnek, hogy vendégének hatékony otthoni lábápolással kapcsolatos tanácsokat tudjon majd adni. Megtanítjuk a korszerű sebkezelő anyagokat és azok használatát.

Mi a különbség az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr között?

Esztétikai pedikűr

Az esztétikai pedikűr az egészséges szép láb szakszerű ápolását jelenti. A pedikűrös rövidíti és formázza a láb körmeit, a vendég igényei szerint díszíti azokat. A láb bőréről bőrradírral, vizes pedikűr géppel vagy kémiai hámlasztással eltávolítja a minimális elhalt hámréteget. A kezelés végén kényeztető masszírozással ápolja a láb bőrét. A rendszeres esztétikai pedikűrrel időben észre vehetők a láb kialakulóban lévő ortopédiai deformitásai.

Gyógyító pedikűr

A belgyógyászati betegségek sajnos a láb bőrt és a láb körmöket sem kímélik. Az ortopédiai elváltozások is nagy megpróbáltatást okoznak a beteg lábaknak. Az érszűkület és a diabétesz egyre több ember problémája a világon minden civilizált társadalomban. Ezen betegségben szenvedő emberek lábát csak vizes pedikűr géppel, speciális diabétesz pedikűr szerszámokkal és speciális diabétesz láb köröm csípővel lehet pedikűrözni. Az elméleti és gyakorlati tudás hiánya, a nem megfelelő pedikűrös szerszámok és a nem megfelelő lábápoló anyagok használata sajnos láb elvesztéshez vezethet.

Gyógypedikűr

A vendég lábán a különböző ortopédiai elváltozások miatt kisebb-nagyobb bőrkeményedések, bőrkérgesedések, tyúkszemek alakulnak ki. Ezeket a bőrkeményedéseket hagyományos kézi pedikűrszerszámokkal vagy spray system technikával működő pedikűr géppel vagy azok kombinált használatával megfelelő mennyiségben eltávolítja. Az ortopédiai elváltozások miatt, mechanikai sérülések miatt a körmökön is elváltozások alakulhatnak ki. A fájdalmas benőtt köröm, a gombás köröm, kezelése a gyógypedikűrös feladata, aki számos megoldást tud elvégezni, hogy azok a körmök ismét egészségesek legyenek. A deformált, beteg körmöket és a körmök környékén lévő bőrt hagyományos kézi pedikűr szerszámokkal, speciális pedikűr szerszámokkal és a vizes pedikűr géppel a pedikűrös szakszerűen kezei. A pedikűr befejezése ként a bőr típusnak megfelelő lábápoló krémmel ápolja, megfelelő módon kényezteti a deformált lábat. A gyógypedikűrös elméleti tudásának köszönhető, hogy felismeri azokat az elváltozásokat melyekkel szakorvoshoz kell fordulni. Az időben diagnosztizált és kezelt lábakon elkerülhető a trombózis, a fekély, a láb amputáció.

Kinek ajánlom a Pediklub gyógyító pedikűr továbbképzését?

Szívem szerint azt írnám, hogy minden pedikűrösnek. A régebben végzett szakembereknek azért, mert az idő eljárt az elavult eszközök, technológiák, hatóanyag nélküli lábápoló anyagok, ős régi fertőtlenítőszerek és fertőtlenítési módok felett. A frissen végzetteknek azért, mert még nagyon sokat kell tanulniuk, tapasztalniuk. Mivel nem szeretnék tömegképzést csinálni, azokat várom a képzésre, akik a jó pedikűrösök közt a legjobbak szeretnének lenni és ehhez mindent meg is tesznek. Sokan mondják Magyarországon csak egy féle pedikűr képzés van, az OKJ lábápoló. Ez így igaz ez az alapképzés. A Pediklub minden gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr továbbképzésének célja a lábak egészségének megőrzése, a lábak megmentése.

A Gyógyító pedikűr képzés tematikája

 • Gyógyító pedikűr eszköz és anyagismerete: Miért van szükség speciális kézi és gépi pedikűr szerszámokra és speciális lábápoló anyagokra a gyógyító pedikűrvégzéshez?
 • A láb ortopédiai elváltozásai: Hogyan látja ezt az ortopéd orvos, a gyógycipész, a gyógytornász és a pedikűrös
 • Keringési rendellenességek a lábon: Hogyan látja ezt az angiológus, az érsebész, a pedikűrös és a gyógyászati segédeszköz forgalmazó?
 • A diabétesz szövődményei a lábon: Hogyan látja ezt a diabetológus, a neurópátiás orvos, a sebkezelő, és a pedikűrös.
 • Bőrgyógyász és a pedikűrös szakmai kapcsolata: Miért fontos a fertőtlenítés, a korszerű sebfedő és sebkezelő anyagok ismerete
 • Beszámoló a tanultakból, a gyógyító pedikűr képzés mennyire változtatta meg a pedikűrös lábról alkotott elképzeléseit
 • Gyakorlati képzéseken találkozhatnak a pedikűrösök a valóságban az elméleti órákon megismert lábakkal.

Képzési alkalmak

Aktuális képzési alkalmak:

 • I. alkalom 2020.01.17-18. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • II. alkalom 2020.02.14-15. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • III. alkalom 2020.03.13-14. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • IV. alkalom 2020.04.17-18. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • V. alkalom 2020.05.15-16. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • VI. alkalom 2020.06.12-13. péntek, szombat 9:00 – 16:00

Képzés költségei

234.000,- Ft mely tartalmazza a:

 • vizsga díjat
 • egyes képzések jegyzeteit
 • a gyógyító pedikűr elvégzését igazoló oklevelet
 • az elsősegély nyújtó továbbképzést igazoló plasztik kártyát

Képzés helyszíne

Aphrodite Oktatási Centrum
1132 Budapest Visegrádi utca 60.
Oktatás szervező: Róth Éva
Telefon: 06 1 3601 275

Mit kell hozni a továbbképzésre?

A Gyógyító pedikűr továbbképzésen csak azok a pedikűrösök vehetnek részt, akik rendelkeznek Magyarországon végzett Lábápoló OKJ bizonyítvánnyal. Az első alkalommal hozd magaddal az eredeti bizonyítványodat. Az első alkalomra egy modellt kell hoznod, akin be, tudod mutatni a bőrkeményedés eltávolítását, a köröm ápolást. A modellt 11 órakor elengedjük. Az első alkalomra hozd magaddal a kézi pedikűr eszközeidet, a pedikűr gépedet és a frézeidet, a fertőtlenítőszereidet, a lábápoló anyagaidat, asztalterítőt, törölközőt, munkaruhát.

Kérdésed merült fel, vagy szeretnél jelentkezni a képzésünkre? Itt meg teheted.

Kérünk, hogy az üzenet mezőt ne hagyd üresen, mindig írd bele a kérdésedet, vagy a jelentkezési szándékodat.

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!