Aphrodite Oktatási Centrum

Az Aphrodite Oktatási Centrumban 1997 óta indítunk Kézápoló és műkörömépítő és Lábápoló OKJ alapképzéseket és továbbképzéseket. A két szakma sok változáson ment keresztül ennyi idő alatt, amit mi a legjobb tudásunk szerint igyekeztünk és igyekszünk követni. Amin viszont nem változtattunk és a jövőben sem áll szándékunkban változtatni az a minőségi szakmai elméleti és gyakorlati oktatás. Valljuk, hogy egy jó szakembernek szüksége van a megalapozott legújabb technikai és elméleti ismeretekre azért, hogy a mindenkori elvárásoknak meg tudjon felelni szakmájában, ezért továbbképzéseinket is a változásoknak megfelelően fejlesztjük.

Mi érted és a szakmáért vagyunk, nekünk fontos vagy!

Miért kell továbbképzéseken fejleszteni a megszerzett alap lábápoló tudást?

Mert a Lábápoló OKJ képzés szakmai vizsga követelménye előírja, hogy az OKJ képzésen résztvevő ismerje meg a lábápolás lehetőségeit, eszközeit, anyagait, de nem követi a mindenkori piaci igényeket, így sok esetben kicsit hiányos, kicsit elavult anyagot is meg ismer a képzésen résztvevő, az új technológiákat, eszközöket, anyagokat viszont nem.
Kinek ajánlom a lábápoló továbbképzéseken való részvételt? Szívem szerint azt írnám, hogy minden pedikűrösnek. A régebben végzett szakembereknek azért, mert az idő eljárt az elavult eszközök, technológiák, hatóanyag nélküli lábápoló anyagok, ős régi fertőtlenítőszerek és fertőtlenítési módok felett. A frissen végzetteknek azért, mert még nagyon sokat kell tanulniuk, tapasztalniuk. Mivel nem szeretnék tömegképzést csinálni, azokat várom a képzéseimre, akik a jó pedikűrösök közt a legjobbak szeretnének lenni és ehhez mindent meg is tesznek. Sokan mondják Magyarországon csak egy féle pedikűrképzés van, az pedig a Lábápoló OKJ képzés. Ez így igaz ez az alapképzés, itt szerezhető meg az államilag elismert bizonyítvány. Az Aphrodite Oktatási Centrumban szervezett pedikűr továbbképzések célja, hogy olyan pedikűrös szakemberek dolgozzanak a pedikűr szakmában, akik képesek a lábak egészségének megőrzése, a lábak megmentésére. Szakmai elméleti és gyakorlati tudásuk megfelel a mai kor elvárásainak, rendelkeznek korszerű lábápoló eszközökkel, gépekkel és lábápoló anyagokkal.

Az Aphrodite Oktatási Centrumban az alap lábápoló OKJ képzés mellett négy különböző pedikűr továbbképzésein ismerheted és tanulhatod, meg milyen lehetőségeid vannak a pedikűrben és milyen szolgáltatásokat igényelnek a vendégek.

Esztétikai pedikűr

Az esztétikai pedikűr az egészséges szép láb szakszerű ápolását jelenti. Ezt a pedikűrt kétféle módon lehet végezni: kémiai hámlasztással vagy kombinált pedikűrrel. A kémiai hámlasztásnál a pedikűrös hagyományos módon csípővel rövidíti az egészséges körmöket, a láb bőrén lévő elhalt hámréteget megfelelő krém és fólia segítségével meglazítja, majd eltávolítja. Szikét nem használ, mert nem szeretné elvékonyítani a vendég egészséges bőrkeményedés nélküli bőrét. A kombinált pedikűrnél az egészséges körmöket csípővel rövidíti, a bőrkeményedés nélküli láb bőrön lévő elhalt hámréteget vizes pedikűr géppel eltávolítja. A kezelés végén kényeztető masszírozással a vendég bőr típusának megfelelő krémmel ápolja a láb bőrét. A rendszeres esztétikai pedikűrrel időben észre vehetők a láb kialakulóban lévő ortopédiai deformitásai, bőr és köröm elváltozásai.

SPA pedikűr

„Teremtsd meg a test és lélek harmóniáját” Ez a mottó jellemzi a SPA pedikűrt. Kényeztetés magas fokon egy órában. Általában négy lépésben történik a kezelés. Áztatás, bőrradírozás, masszírozás és pakolás. Természetesen nem ilyen egyszerű. Sok elméleti ismerettel kell rendelkezni ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen. Anatómia, bőrgyógyászat egy pici belgyógyászat. Ezt még túrbozni kell egy kis aroma terápiával és különböző masszázs technikák ismeretével. A tudás és az elhivatottság viszont meghozza az eredményt. Ennél a pedikűrnél nagyon fontos figyelembe venni a vendég egészségi állapotát, ezért kell továbbképzésen megismerni és megtanulni mindent, amit csak lehet a SPA kéz és lábápoló kezelésekről.

Gyógy pedikűr

A vendég lábán a különböző ortopédiai elváltozások, belgyógyászati betegségek miatt kisebb-nagyobb területeken bőrkeményedések, bőrkérgesedések, tyúkszemek alakulnak ki. Ezeket a bőrkeményedéseket, bőrkérgesedéseket, tyúkszemeket hagyományos kézi pedikűrszerszámokkal vagy spray System technikával működő pedikűr géppel vagy azok kombinált használatával megfelelő mennyiségben távolítja el a pedikűrös szakember. Az ortopédiai elváltozások miatt, belgyógyászati betegségek miatt, mechanikai sérülések miatt a körmökön is elváltozások alakulhatnak ki. Ilyen a fájdalmas benőtt köröm, a gombás köröm. a deformált, és a beteg körmök. Ezek a körmök speciális kezelést igényelnek, amihez speciális kézi szerszámokra és vizes pedikűr gépre van szükség. Természetesen a szakmai elméleti és gyakorlati tudás szintén elengedhetetlen. A pedikűr befejezése után a bőr típusnak megfelelő lábápoló krémmel ápolja, megfelelő módon kényezteti, ha szükséges regenerálja a láb bőrét. A gyógy pedikűrös az otthoni lábápoláshoz szakmailag megalapozott módszereket, lábápoló anyagokat tud vendégének ajánlani. A gyógy pedikűrös elméleti tudásának köszönhető, hogy felismeri azokat az elváltozásokat melyekkel szakorvoshoz kell fordulni. Az időben diagnosztizált és kezelt lábakon elkerülhető a trombózis, a fekély, a láb amputáció.

Gyógyító pedikűr

A civilizált társadalom a lábak egészségi állapotára sajnos nagyon nem jó hatással van. Egyre több az érszűkületben szenvedők száma és a fejlett társadalmak nép betegsége lett a diabétesz. Ezek a betegségek a láb keringését károsítják oly mértékben, hogy láb elvesztés, azaz amputálás lehet belőle. Ezek a betegségek nem kímélik ma már a fiatalokat sem. A beteg lábak rendszeres szakszerű ápolást igényelnek. Magyarországon sajnos e betegek száma rohamosan emelkedik, viszont az ellátásuk nem megoldott. Az egészségügy nem készült fel nincs ilyen szakterület. A lábápolók képzése az Aphrodité Oktatási Centrumban az oltalom alatt álló Gyógyító pedikűr továbbképzésen folyik. 2015 óta évente kétszer indítunk, kurzusunkat ahol a pedikűrösök megtanulják a beteg lábak szakszerű pedikűrözését, a talpi fekélyek kezelését. Megismerik azokat az eszközöket, anyagokat melyekkel megmenthetők a lábak az amputálástól. A gyógyító pedikűr továbbképzésen való részvétel egyik alap feltétele a vizes pedikűr gép.

Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi száma: E-001419/2016

Szponzoraink

OKJ Lábápoló tanfolyam

Gyógypedikűr I. továbbképzés

Gyógypedikűr II. továbbképzés

Gyógyító pedikűr

Pediklub Napok

Lábápoló tudást frissítő képzés

Kézápoló, és műkörömépítő OKJ képzés

Kérdésed merült fel, vagy szeretnél jelentkezni a képzésünkre? Itt meg teheted.

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!